Over ons

Wie zit er achter alle overzichten?

Wat is de Communicatie Cockpit?

Als vakgebied staat Communicatie steeds meer op de kaart. De mensen achter de Communicatie Cockpit willen met hun tools communicatiecollega’s helpen hun werk proactiever en efficiënter te doen. Zodat strategische communicatiekennis slimmer gedeeld kan worden met de organisatie.

Het is uiteraard mogelijk om de eigen contentleverancier aan te sluiten op de issueMonitor door middel van een API.

Een korte geschiedenis van de CoCo

In 2013 hebben Karin Hagelstein en Remco Bleeker het bedrijf Communicatie Cockpit BV opgericht en de persvragenMonitor gebouwd. Deze borduurde voort op een voorloper die eerder op de afdeling Communicatie bij de gemeente Almere was ontwikkeld.

Met Robin van der Knaap erbij, èn de ervaring en deskundigheid van Wit Communicatie-collega’s en kritische experts, zijn er inmiddels twee producten ontwikkeld; naast de persvragenMonitor nu ook de issueMonitor.

De persvragenMonitor heeft inmiddels tientallen trouwe en tevreden gebruikers, variërend van de Rijksoverheid, corporaties, provincies, gemeenten en beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde commerciële bedrijven.

Het idee voor de issueMonitor is eveneens in de praktijk ontstaan omdat we een kanteling zagen in de wereld van communicatie. Veel meer organisaties gingen vooraf issues identificeren, daar een verhaal omheen maken en hierover publiceren via social of print.

Na twee jaar ontwikkelen en praten met gebruikers van de persvragenMonitor en kritische collega’s uit het vak was begin 2020 de eerste pilotversie klaar. En de eerste klant is inmiddels met veel enthousiasme aan de slag gegaan.

Team


...
Karin Hagelstein

Karin maakte haar vlieguren in de communicatiepraktijk. Eerst werkte ze als journalist en vervolgens stapte ze het communicatievak in. Ze werkte vooral voor overheidsorganisaties en belangenorganisaties. Haar nieuwsgierigheid en maatschappelijke geëngageerdheid passen daar goed bij. Al snel kwam Karin in leidinggevende posities, waarin ze collega’s begeleidt en coacht. Aansluiten bij ontwikkelingen in het vak was en is haar drijfveer.

Remco Bleeker

Remco studeerde technische bedrijfskunde. Deze insteek is van groot belang bij de werkzaamheden voor de persvragenMonitor en issueMonitor. Remco’s rol in het team van de Communicatie Cockpit is het slaan van bruggen tussen concept, ontwerp en klantbeleving. Hij is een digitale denker en doener, die plezier heeft in de vormgeving van de CoCo-producten. Remco kan verrassend helder en met geduld communiceren. Voor onze klanten is hij eerste aanspreekpunt. Als geen ander kan hij luisteren en complexe technische zaken simpel uitleggen.

Robin van der Knaap

Onmisbare schakel in de Communicatie Cockpit is verder Robin, van huis uit accountant. Toch ging van accountancy zijn bloed niet sneller van stromen. Nadat hij enige tijd voor Ernst&Young had gewerkt, koos Robin ervoor zijn hart te volgen en in software-ontwikkeling te duiken. Robin heeft zich in de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld tot een developer die alle facetten van het softwareontwikkelproces beheerst. Het meest thuis voelt hij zich in de rol van architect, waarbij hij complexe materie beheersbaar weet te maken. Alles met als doel stabiele en veilige software te leveren die meegroeit met de ambities van klanten.

Met zijn drieën vormen Robin, Remco en Karin het CoCo-kernteam. Zij worden bijgestaan door een flexibele schil van technische experts en administratieve kanjers.

Klanten

Rijksoverheid

Binnen de Rijksoverheid wordt de persvragenMonitor volop gebruikt.

Provincies

Verschillende provincies vertrouwen op de kracht van de CoCo.

Gemeenten

De CoCo heeft zijn onstaan te danken aan een succesvolle samenwerking bij een gemeente.

Coorperaties

Ook coorperaties werken samen met de CoCo.

Commerciele bedrijven

Zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven werken met de CoCo.